Selv om man er 10 år og har sin egen mobiltelefon, kan se YouTube og chatte med hele verden, er der bare nogle ting, der ikke forandrer sig. Du går i skole, får din første kæreste, du interesserer dig for tøj og venskaber.
Sådan har det altid været, og nu får alle mulighed for at høre børn og unge fortælle om deres hverdag i en helt anden tid.
Vi har samlet radioudsendelser fra hele Danmark i et stort børn og unge-tema (se også Sjælland & Bornholm og Sydsjælland & Lolland-Falster)
Udsendelserne er digitaliseret for nyligt og de stammer fra arkivsamlinger fra DRs regionalradioer. God fornøjelse.
ØSTJYLLAND
KOKS - JUNIORSPORT, 1994
Aarhus: Besøg hos Projekt Juniorsport i Tilst og interview med Charlotte og Peter som er medlemmer.
KOKS - OPERA, 1994
Aarhus: Steiner-Skolen på Strandvejen i Aarhus går mod strømmen og opfører en opera i stedet for en musical. Det er blevet mødt positivt af eleverne.
BØRNERADIO - SARAH, 1988
Låsby: Sarah Skarum, på 13, år fra Låsby fortæller om sit forhold til familien, fritidsarbejde og det at bo i en lille by.
KOKS - BEDSTEFORÆLDRE, 1994
Telefonbørn fortæller om deres forhold til bedsteforældre.
KOKS - KRIGEN I KOMMUNEN, 1994
Aarhus: 8. A på Ellekærskolen i Aarhus har været forsøgskaniner i forbindelse med et rollespil, der er en del af en ny undervisningsbog om Aarhus Kommune.
INDSLAG I 'LANDET RUNDT', 1994
Aarhus: 100 års skolejubilæum på Munkegade Skole i Århus - en drengeskole. Eleverne fortæller om deres syn på lærerne.
KOKS - MADPAKKER, 1994
Grenaa: Tandlægepersonalet på Vestre Skole i Grenaa smører i denne uge madpakker til børnene. I de store klasser er modtagelsen blandet.
KOKS - KÆRESTER, 1994
Bjarke fortæller om, hvor svært det er at finde sig en kæreste, og hvad der skal til for at det kan lykkes.
KOKS - TAXA, 1994
Fire 15-årige drenge har været involverede i en vild taxa-jagt på en kidnapper. To af dem fortæller om deres oplevelser.
NORDJYLLAND
ER JESUS NOGET AT HÆNGE SIN HAT PÅ, 1983
Fur: Turen går til øen Fur, som ligger i den vestlige del af Limfjorden, og hvor religionen har stor indflydelse - også på de unge.
BØRNENES BREVKASSE, 1962
Gedsted: Udsendelse for de 6-10 årige børn.
KVINDER I MALERFAGET
Aalborg: De danske kvinder har for alvor forladt kødgryderne og har vendt blikket mod arbejdsmarkedet. Og nu er kvinderne også begyndt at fylde op i håndværkerfagene. Blandt andet vælger mange piger at tage en uddannelse som maler.
P4-PORTRÆT AF HANSTHOLM, 1975
Hanstholm: Om Hanstholms opståen, udvikling og de unges oplevelse af byen.
VESTJYLLAND
STABYANERE I 130 ÅR - FRA BONDEHØJSKOLE TIL EFTERSKOLE, 1983
Ulfborg: Et hold efterskoleelever ser tilbage på Staby Efterskoles 130 årige historie. De taler med nuværende og tidligere elever, den nuværende og tidligere forstander samt andre der husker hvordan skolen først var en bondehøjskole, siden lærerseminarium om vinteren og slutteligt efterskole med stærke bånd til den vestjyske egn.
IND UNDER JUL I THYBORØN, 1966
Thyborøn: To skolepiger fortæller om uddannelses- og fritidsmulighederne for de unge i Thyborøn.
TØR DU IKKE DRIKKE EN SODAVAND, 1983
Grønbjerg: Ernhardt Riis fortæller om sit alkoholproblem overfor en række elever på Grønbjerg Skolen. Ernhardt bliver udspurgt af de unge folkseskoleelever og der beskrives mange aspekter af omgangen med alkohol.
SØNDERJYLLAND
PJÆKKERI, 2005
Tønder: En ny rapport slår fast, at unge, der pjækker meget, ofte kommer ud i et misbrug. På Tønder Kommune skole forsøger man at dæmme op for pjækkeriet ved at indkalde til samtaler. Men hvad mener eleverne selv om pjæk? Kristoffer, Thenna og Mette fra 9. B. fortæller.
INDSLAG I UGEREVYEN, 1950
Dybbøl: Skoledrenge fra Århus udgraver ved Dybbøl, og fortæller hvad de har fundet.